İçerik Bulunamadı

'razer' için herhangi bir sonuç bulunamadı.Fakat bu ürünler ilginizi çekebilir
0 Ürün Bulundu

razer ' için arama sonuçları

Size Özel Fiyatımız

614,11 TL

10 Adet Al, 1 Hediye
- +
Size Özel Fiyatımız

524,48 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

390,46 TL

- +

Kulaklık Nedir?

Bir mikrofon ve bir veya iki hoparlör içeren, telefon görüşmeleri yapmak için veya müzik dinlemek için tasarlanmış cihaza kulaklık denir.

Bir bilgisayar kulaklığının en temel kullanımı, geleneksel bilgisayar hoparlörlerinden dinlemek mümkün değilse, onu çevrimiçi olarak müzik dinlemek veya video izlemek için kullanmaktır. Kulaklıklar, çalışırken, dışardayken veya uçakta seyahat ederken çevredeki gürültüyü filtrelemek için kullanım konusunda faydalı bir araçtır. Birçok kişi seyahat ederken, bilgisayarlarında film izlerken keyif alır ve bunun için bilgisayar kulaklığı kullanmak gerekir. Birçok farklı kulaklık tasarımı vardır; bazıları kulağa oturacak şekilde tasarlanmıştır, bazıları ise başın üzerinden geçen bir bantla kulakların üzerinde durabilir.

Kulaklıklar iş yerinde, evde, ders çalışırken, araba kullanırken, kısacası hayatınızın her anında kulaklıklardan faydalanabilirsiniz. Yalnızca müzik dinlerken değil, aynı zamanda araç kullanırken, telefonla konuşurken de bu ürünler işinizi kolaylaştıracaktır.

Kulaklığı oyun oynarken kullanmak için alıyorsanız, oyundan aldığınız keyfi arttırmak için ürünün birtakım özelliklere sahip olması gerekir. 3D surround ses efekti özelliğine sahip bir kulaklık sayesinde oyun deneyiminizi arttırabilirsiniz.

Aynı zamanda, zevkinize göre kablolu veya kablosuz bir model tercih edebilirsiniz. Kulaklık alırken dış görünüşünde de dikkat etmeniz gereken birtakım özellikler de vardır.

Kulaklık Çeşitleri Nelerdir?

Kulak İçi Kulaklık

Kulak içi kulaklıklar, her kulak kanalının içine tam olarak oturan kulaklıklardır. Çoğu model, farklı kulaklara uyacak şekilde birden fazla boyutta köpük veya kauçuk uçlar içerir, bu da güvenli bir uyum sağlar, böylece egzersiz yaparken veya hareket ederken takılırlar.

Bu modeller, diğer kulaklık modellerine göre daha ucuz fiyatlıdır. Genel olarak telefonların veya taşınabilir müzik cihazlarının yanında gelirler. Bu nedenle oldukça sık tercih edilirler.

Kulak Üstü Kulaklık

Bu modelde, kulakları tamamen kapatan ve ses geçirme seviyesini minimuma düşüren özel yastıklar bulunur. Genel olarak, ses kalitesini en iyi sunan modeller olarak görülebilir. Pasif gürültü azaltma özelliği sayesinde, dışarıdan gelen seslerden rahatsız olmadan müzik dinleyebilir, oyun oynayabilir ya da film izleyebilirsiniz.

Bluetooth (Kablosuz) Kulaklık

Kablosuz kulaklıklar spor ve dış mekân kullanımınız için mükemmeldir, çünkü cihazınıza bağlanması için bir kablo kullanmanıza gerek kalmaz. Bu sayede, çok daha rahat ve serbest hareket edebilir ve kablonun birbirine karışması gibi bir problemle uğraşmazsınız.

Çoğu kablosuz kulaklık, sesi dijital olarak kodlayarak sesi kısa mesafelerde iletebilen Bluetooth’u kullanır. Bu nedenle, bir diğer ismi de Bluetooth kulaklık olarak bilinir. Bluetooth teknolojisi kullanılan kulaklık, hızlı bir şekilde cihazınızla senkronize olabilir. Bu nedenle, kullanımı oldukça kolay ve pratik bir üründür.

Kablolu Kulaklık

MP3 çalar, telefon, bilgisayar, tablet gibi birçok cihazınıza kablo yoluyla bağlanarak kullanılan ürünlere, kablolu kulaklık denir. Herhangi bir batarya gerektirmeden, mükemmel ses kalitesi sunabilen bu ürünler oldukça avantajlıdır.

Mikrofonlu Kulaklık

Oyuncuların büyük bir kısmı, mikrofonlu kulaklık tercih eder. Bunun nedeni, takım oyunlarında iletişimin önemli olmasından kaynaklanır. Ek olarak, uzun süreli telefon görüşmeleri gerçekleştiriyorsanız kulaklık tercihini bu doğrultuda yaparak, konforlu bir görüşme imkânına sahip olabilirsiniz.

Kulaklık Modellerinden Hangisi Tercih Edilmelidir?

Aldığınız kulaklık modelinin kaliteli olması uzun süre kullanımı açısından oldukça önemlidir. Kulaklık tasarımında kullanılan malzemeler önemli ölçüde fark yaratır. Malzemesi kötü olan ürünler, kısa sürede bozulacak ve paranızın boşa gitmesine sebep olacaktır.

İşinize en iyi şekilde fayda sağlayacak, kullanım amacınıza uygun bir model seçmek en doğru karar olacaktır. Aynı zamanda, kulaklığın şarj ömrüne de kullanım süresine göre uygun bir ürün seçmek oldukça önemlidir.

Kulak içine silikonlar ile tamamen giren ürünleri bazı kullanıcılar için rahatsız edici olabilir. Bunun nedeni üretimlerinde kalitesiz plastik veya silikon malzeme kullanılmasından kaynaklanır. Bu nedenle kulak içi kulaklık tercihi yaparken, kulak içine giren malzemenin kalitesine özen göstermelisiniz.

Kulak Üstü Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tam boyutlu kulaklık adı ile de bilinen kulak üstü kulaklıkları incelerken şu temel kriterleri mutlaka incele:

Modelin kablolu mu kablosuz mu olduğuna göre bir seçim yapılabilir. Özellikle bilgisayar oyuncuları kablolu modelleri tercih ederken seyahat edenler, yolculuk yapanlar, egzersiz yapanlar vs. bu modellerin kablosuz versiyonlarını tercih ediyor.

Bu kulaklıkların fiziksel formu ve bu anlamdaki rahatlığı da çok önemlidir. Örneğin, kolay katlanabilen, hafif ve kafa bandına sahip modeller üst düzey konfor sunabilir.

Kablosuz modellerin pil ömrü de kesintisiz dinleme için çok önemli. Piyasada 24 saate kadar maksimum pil ömrü gibi özelliklere sahip pek çok kablosuz model var.

Gelen çağrılara yanıt vermek, arama yapabilmek için kullanılan kulak üstü kulaklıkları da tercih edebilirsin.

Gürültü önleme teknolojisi gibi gelişmiş özellikler sayesinde ihtiyaç hâlinde işitsel izolasyon da mümkün oluyor.

Teknik Özellikleri Nelerdir?

Pil Ömrü; kulaklıkların pil ömrü genelde, 8 saat ile 24 saat arasında değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, kulaklıklar karşılaştırılırken pil ömürlerine mutlaka dikkat edilmelidir.

Ses Kalitesi; yüksek çözünürlüklü ses kalitesi sunan kulaklıklar, standart ürünlerden çok daha iyi, dinamik aralık ve bant genişliğine sahip ses sinyalleri verebilir.

Stereo ve Mono; stereo ses, iki ayrı kanaldan oluşan bir akımdır. Bunlar sol ve sağ kanaldır. Stereo özelliğine sahip kulaklık, dinlediğiniz her şeye bir boyut hissi vermek için, her kulakta farklı bir ses duymanızı sağlar. Mono ise, alternatif olarak tek bir ses kanalıdır. Bu nedenle, her iki kulaklıktan da aynı sesi duyarsınız.

Frekans Yanıtı; frekans yanıtı, Hertz (Hz) cinsinden ifade edilir ve bir çift kulaklığın üretebileceği frekans aralığını temsil eder. İnsanların işitme aralığı, genel olarak 20Hz-20kHz olarak bilinir. Ancak, talep edilen frekans tepkisi genellikle bu aralığı aşacak şekildedir.

Oyuncular (Gaming) İçin Kulaklıklar

Oyun için kulaklık istiyorsanız kablosuz kulaklıklar gecikme yapacağı için iyi bir seçim olmayacaktır. Yine de seçiminizi kablosuzdan yana yapmak istiyorsanız en az gecikme süresine (ms cinsinden) sahip olanı seçmeye çalışın. Gaming için kullanılacak kulaklıklarda hangi kulaklık türü size rahat ettiriyorsa onu seçmek iyi bir tercih olacaktır. Örneğin oyunda düşmanların ayak seslerinin yönünü anlamak için kafa üstü kulaklıklar daha uygundur.

Üst seviye bir oyun kulaklığı istiyorsanız bluetooth yerine 2.4GHz wireless ile bağlantı kuran kulaklık tercih edebilirsiniz çünkü gecikme ve kayıp değerleri çok düşüktür.

Müzik Dinlemek İçin Kulaklılar

Ses sürücüsünün kalitesi ya da kulaklığın türü sizin müzik deneyiminizi doğrudan etkileyen faktörlerdir. Genelde en çok bütçe ayırılan kullanım amacı müziktir. Müzikte gecikme süreleri sizi pek etkilemeyeceği için kablosuz kulaklıklar iyi bir seçim. Eğer müzik odaklı bir kulaklık arayışındaysanız kulak-içi silikonlu kulaklıklara yönelmenizi tavsiye ediyoruz. Bununla birlikte kafa üstü kulaklıklar da hem müzik dinlemek, hem de müzik yapmak için iyi bir seçim olabilir.

Sesli Görüşme İçin Kulaklıklar

Mikrofon kalitesine ve ses netliğine önem veren kulaklık tipidir. Daha iyi bir mikrofon kalitesi karşınızdakiyle en iyi iletişim kurmanızı sağlayacaktır. Bu tarz kulaklıklar genelde uzun yapıdadır ve kulak içine silikonla oturmaz.

 

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et