543 Ürün Bulundu
MARKALAR
MODELLER
STOK DURUMU
FİYAT ARALIĞI

Bilgisayarlar

Size Özel Fiyatımız

25.936,11 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

26.448,65 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

5.289,04 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

24.312,25 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

23.799,72 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.737,22 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.737,22 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

13.031,91 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

11.921,01 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

25.423,16 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

28.414,20 TL

- +

Bilgisayar Nedir?

Bilgisayar, aritmetik ve mantıksal işlem dizilerini (hesaplama) otomatik olarak yürütmek üzere programlanabilen dijital bir elektronik makinedir. Bilgisayarlar, programlar olarak bilinen genel işlem kümelerini gerçekleştirebilir. Bir bilgisayar en az bir işlem elemanından (Anakart), tipik olarak bir mikroişlemci biçiminde bir merkezi işlem biriminden (CPU) ve bir tür bilgisayar belleğinden (Sabit Diskler), tipik olarak yarı iletken bellek yongalarından (RAM) oluşur.

Bilgisayarlar, 1950'lerden beri birden fazla konum arasında bilgi koordine etmek için kullanılmıştır. Ama artık günümüzde bankalar ve finans, işletme, iletişim, savunma ve askeri eğitim, tıp, toplu taşıma, multimedya, robotik, simülasyonlar ve oyun gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Bilgisayarlar kullanıldığı alana göre içerisindeki parçaların özellikleri değişiklik göstermektedir.  Geçmişten günümüze bilgisayar fiyatları azalarak daha fazla kullanım fırsatı sunmuştur.Bilgisayar sistemi ana 3 başlıktan oluşmaktadır. Bunlar donanım (Bilgisayar Bileşenleri), yazılım (işletim sistemi vs.) ve çevre birimlerini içerir.

Donanım

Donanım terimi, bilgisayar bileşenlerinin tamamını kapsar.  İşlemciler, Anakartlar, Bellekler (RAM), Sabit Diskler, Ekran Kartları, Kasalar, Power Supply, Monitör & Ekran, Kulaklıklar, Klavye Setler, Mouse, Klavye, Hoparlör ve Ses Sistemleri, Güç Elektroniği (UPS), Web Kameraları, Oyun Konsolları, Akım Koruyucu Prizler joystick vs. cihazlarının tümü donanımdır.

Yazılım, Ağ ve İnternet

Yazılım, bir bilgisayara nasıl çalışacağını söyleyen talimatlar topluluğudur. Yazılım, fiziksel donanımın aksine bilgisayar sisteminin kodlanmış bilgilerden veya bilgisayar talimatlarından oluşan bir parçasıdır. Bilgisayar donanımı ve yazılımı birbirini gerektirir ve hiçbiri tek başına kullanılamaz.

Ağ ise iki veya daha fazla bilgisayarın; yazıcı, internet bağlantısı, uygulama vb. gibi kaynakları paylaşabildiği bir sistemdir. Kablosuz bir ağ ise iletişim cihazları ve iletim ortamı aracılığıyla birbirine bağlanan bilgisayar sistemleri ve cihazları topluluğudur. Ağ, tüm sistemi yönetmek için bilgisayarlar ve cihazlar arasında bağlantı sağlar. Ağ kurulumu için modem ve switch gibi ekipmanlar gereklidir. Ağlar, dosyaları paylaşmak ve aktarmak için hızlı ve etkili bir kolaylık sağlar. Ağın güvenliği için antivirüs programı edinilmelidir. Ağdaki bilgisayarların en güncel hali ile kullanılması isteniyorsa Windows 11 edinilmelidir. Ağ, sınırlı bir aralıktaki bilgisayarlar ve cihazlar arasında bağlantıyı sağlar. İnternet ile dünyadaki tüm ağa bağlı bilgisayarlar ile iletişim sağlanır. Bu iletişim ile her konumdan bir e-posta mesajı göndermenizi, farklı bilgisayarlar arasında dosya göndermenize veya almanıza yardımcı olur. Bilgisayarınızdan interneti kullanarak, postalarınıza veya haber grupları gibi tartışma gruplarına katılabilirsiniz.

Bilginin dünya çapında erişilebilir olmasını sağladığından internet üzerinden bilgi arayabilir ve farklı kütüphanelerde iyi bir kitap arama zahmetini ortadan kaldırabilirsiniz. En son haberler ve teknolojilerden haberdar olmanızı sağlar. Topluluklar, forumlar, sohbetler, web siteleri vb. ile aynı ilgi alanlarına sahip insanlarla tanışmanıza yardımcı olur. Kredi kartı ile online fatura ödeyebilir ve sitelerden alışveriş yaparak zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Notebook bilgisayar nedir?

Notebook bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya laptop olarak adlandırılan, ekranı ve klavyesi olan küçük, taşınabilir bir kişisel bilgisayardır. Laptoplar katlanabilir olduklarından mobil kullanım için uygundurlar. Dizüstü bilgisayarlar, ekran, küçük hoparlörler, klavye, sabitdisk, bazen bir optik disk sürücüsü, işaretleme aygıtları (dokunmatik yüzey veya işaret çubuğu gibi) dahil olmak üzere bir masaüstü bilgisayarın tüm giriş/çıkış bileşenlerini ve özelliklerini bir araya getirir. Notebooklar taşınabilir olduğundan ilk çıktıklarında daha çok iş amaçlı kullanıldılar. Ama artık günümüzde gaming olarak da kullanılmaktadır. Bir dizüstü bilgisayar, evde veya ofiste harici bir klavye, mouse ve monitör takılarak masaüstü bilgisayara da dönüştürülebilir.

Notebook alınırken özellik seçiminde nelere dikkat edilir?

Notebooklar diğer bir ismi ile laptoplar satın alma işleminde öncelikle hangi amaç için alınacağına karar verilmelidir. Günümüzde laptop bilgisayarlar daha çok gündelik, iş, okul ve oyun amaçlı kullanım olarak karşımıza çıkmaktadır. İş ve okul için düşünüldüğünde yapılacak işler dikkate alınmalıdır. İş ve okulda eğer tasarım, video düzenleme vs. gibi işlerde kullanılacaksa notebookların ekran kartı, işlemci ve ram gibi özellikleri yüksek olanları tercih edilmelidir. Yüksek çözünürlüklere sahip oyunlarda yüksek performans isteniyorsa işlemci, ram ve sabitdisk özellikleri yüksek olmakla beraber ekran kartı özelliğinin olabilecek en yüksek düzeyde olması tercih edilmelidir. Oyun veya tasarım programları için tercih edilen laptoplarda performansın üst düzeyde uzun süre kalması için soğutucu kullanılabilir. Oyun ve filmlerde ses özelliğinin daha üst düzeyde olması için hoparlör ve ses sistemleri ile desteklenebilir. Ayrıca Gaming amaçlı kullanılan laptoplarda oyuncu mouse da tercih edebilirsiniz. Alacağınız Notebook iş veya gündelik olarak düşünüldüğünde ofis yazılımları ve internet kullanımı gibi ihtiyaçlarda harici ekran kartı olması gerekmemekle birlikte işlemci ve ram özelliklerinin iyi olması yeterli olacaktır. Notebook bilgisayarınızda çok fazla veri depolama işlemi yapılacaksa sabitdisk kapasitesi yüksek tercih edilmelidir. Bu da notebook fiyatlarını artırabilmektedir. Ayrıca depolama işlemi için daha fazla kapasiteye ihtiyaç durumunda taşınabilir disk tercih edilebilir. Eğer depolanan verilere erişim isteniyorsa bu durumda da çoklu depolama üniteleri (NAS) tercih edilebilir.

All In One nedir?

All In One Türkçe ismi ile Hepsi Bir Arada PC'ler klavye ve fare hariç geleneksel bir masaüstü bilgisayarın tüm bileşenlerini tek bir ünitede birleştiren modern masaüstü bilgisayarlardır.

All In One Bilgisayarların Avantajları

All In One bilgisayar, geleneksel masaüstü bilgisayarlara göre çeşitli avantajlar sunar. Masa alanından tasarruf etmenin ve daha az kabloya sahip olmanın yanı sıra, dokunmatik ekran olmaları durumunda ara yüzleri sayesinde kullanıcı dostu ve kullanımı daha keyifli olarak kabul edilirler. Ayrıca taşıma işleminde de kolaylık sağlamaktadır.

Tablet

Tabletler tipik olarak mobil işletim sistemi içeren ince dokunmatik ekrana sahip şarj edilebilir bir pil içeren mobil cihazdır. Tabletler genel anlamda düşünüldüğünde diğer kişisel bilgisayarların yaptıklarını yapar, ancak diğer bilgisayarların sahip olduğu bazı giriş/çıkış birimlerinden yoksundur. Modern tabletler büyük ölçüde modern akıllı telefonlara benzemektedir. Tek fark tabletlerin akıllı telefonlardan nispeten daha büyük olmasıdır.

Tablet Kullanımı

Tabletler, bilgisayarların fare ve klavyesi yerine parmak veya dijital kalem tarafından yürütülen hareketlerle çalıştırılır. Tabletler de genellikle dokunmatik ekranlarında gösterilen sanal klavyeyi kullanarak yazı yazma ihtiyacı karşılanır. Fiziksel klavye eksikliğini gidermek için çoğu tablet Bluetooth veya USB ile bağımsız fiziksel klavyelere bağlanabilir.

Tabletler Günümüzde Hangi Amaçlarda Kullanılabilir?

Tabletler günümüzde bazı işletmelerin ve öğrencilerin kullanımında ön plana çıkmaktadır. İşletmeler kurumlarında sürekli yer değiştirmesi gereken çalışanları için kolay taşınmasından dolayı tabletleri tercih etmektedir. Öğrenciler boyutundan düşünüldüğünde uzaktan eğitimde tablet kullanımı yapılmaktadır. Laptoplara göre daha ucuz olmaları tabletlerin her kesime hitap etmesini sağlamaktadır. Uygun tablet fiyatları tercihlerinize uyuyorsa satın alabilirsiniz.

Bilgisayar Bileşenleri

Bilgisayarın günümüzde hemen hemen her yerde kullanılması ile birlikte bilgisayar bileşenlerine birçok konuda ihtiyaç duyulmaktadır. Bilgisayar Bileşenleri işlemciler, anakartlar, bellekler (ram), sabit diskler, ekran kartları, kasalar, power supply ve kasa içi aksesuarlar olarak düşünülebilir.

Bilgisayar Bileşenlerine Olan İhtiyaç

Alınan masaüstü bilgisayar ve laptopların günümüz ihtiyaçlarına cevap vermemesi veya değişen hayat şartları ile birlikte bilgisayar bileşenlerine ihtiyaç doğmaktadır. Oyuncu bilgisayarına sahip kişiler yeni oyunların gelmesi ile birlikte yeni nesil ekran kartları ve işlemcilere ihtiyaç duymaktadır. Bu durumda anakartları ile uyumlu yeni nesil işlemci ve ekran kartları tercih edebilirler. Bilgisayarların desteklemesi durumunda ram özelliği artırılabilir olduğundan ram slotlarına yeni ramlar ekleyebilirler. Yavaşlayan yani diğer bir deyişle günümüz teknolojisinde eski kalan masaüstü bilgisayar ve laptoplarda hızı artırmak için eski nesil sabitdiskler yerine günümüz teknolojisindeki ssd sabitdiskler tercih edilebilir.

Masaüstü Bilgisayar İçin Bilgisayar Bileşenleri

Masaüstü bilgisayarda kasa içerisindeki bilgisayar bileşenleri seçilirken bilgisayarın hangi amaçla kullanılacağına dikkat edilmelidir. Alınacak bilgisayarın iş, tasarım, oyun vs. olduğuna karar verdikten sonra anakartın uyum sağlayacağı kasa alınmalıdır. Yapılacak işe uygun işlemci, ram, sabit disk ve ekran kartı seçilmelidir. Oluşturulan kasa oyun bilgisayarı ise yüksek güç tüketeceğinden ona uygun power supply seçilmelidir. Ayrıca kasaya takacağımız RGB fan gibi kasa içi aksesuarlar ile daha şık bir görüntüye sahip olunabilir.

Bilgisayar Çevre Birimleri

Bilgisayarlar Çevre Birimleri olarak Monitör & Ekran, Kulaklıklar, Klavye Setler, Mouse, Klavye, Hoparlör ve Ses Sistemleri, Güç Elektroniği (UPS), Web Kameraları, Oyun Konsolları, Akım Koruyucu Prizler vs. olan donanımlardır.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et