137 Ürün Bulundu
MARKALAR
MODELLER
STOK DURUMU
FİYAT ARALIĞI

Güç Elektroniği (UPS)

Size Özel Fiyatımız

433,52 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

564,09 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

653,36 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

774,40 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.573,67 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.598,21 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.622,50 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.792,12 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.059,50 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.157,32 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.283,27 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.424,07 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.673,32 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.953,10 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.075,79 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.106,17 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.293,58 TL

- +

UPS Nedir?

UPS (Uninterraptable Power Supply) kesintisiz güç kaynağı herhangi bir elektronik cihazın beslemesinin kesilmesini veya tolerans dışı yüksek veya düşük gelmesini önleyen gerilim üretecidir. Kullanım amacı beslemesini sağladığı sistemlerin korunması ve şebeke enerjisinin kesilmesi durumunda sistemin beslemesinin bir süre daha devam ettirilmesidir.

Günümüzde yaygın kullanımı giderek artan UPS güç kaynağı, kesintisiz güç kaynağı sistemleri gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği hassas elektronik cihazlar için olmazsa olmaz bir teknoloji harikasıdır.

Neden UPS Kullanılmalıdır?

Şebekedeki bozucu etkiler ve kritik yükler kesintisiz güç kaynağı kullanımını zorunlu kılar. Şebeke her zaman istenen değerleri istenilen şekilde sağlayamamaktadır. Sabit efektif değer ve sabit frekansta alternatif gerilim sağlar.

Güç Kaynağı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cihazınızı topraklamadan kullanmayınız. Cihazınızın kullanılacağı yerdeki sıcaklık ve bağıl nem uygun olmalıdır. Bütün talimatları sırası ile uygulayıp, belirtilen uyarılara dikkat ediniz. Anlatılan işlemlerle ilgili bir problemle karşılaştığınızda yetkili servisi arayınız. Cihazın kullanılacağı ortamda patlayıcı ve yanıcı madde bulundurmayınız. Havalandırma deliklerinin içine herhangi bir cisim girmemeli ve bu delikler tıkanmamalıdır.

UPS (Kesintisiz Güç Kaynağı) Nerelerde Kullanılır?

Endüstriyel tesislerde birçok elektrik motoru bulunuyor. Bu elektrik motorların çalışmamasıyla birlikte fabrikalarda yapılan üretimler etkileniyor. Oluşturulan bilgisayar sistemleri ve önemli haberleşme sistemleri bu durumlardan etkilenebiliyor. Bu durumlara karşı geçici olarak enerji aktarımı yapılması gerekir.

UPS bu aşamalarda devreye girerek, belirli bir zaman kazandırır. Elektrik kesintilerinden dolayı birçok tesis mağdur olabiliyor. Yedek enerji sağlamasıyla UPS cihazları ön plana çıkıyor. Elektrik sistemleri bu tesislerde kullanılarak tıbbi cihazlar, aydınlatmalar ve alarm sistemleri gibi birçok alanda fayda sağlıyor. UPS sistemi genellikle her alanda kullanılabilen cihazlardır. Son derece etkin rol oynamasıyla herhangi bir elektrik kesintisinde güç kaynağı görevini üstlenir.

Kesintisiz Güç Kaynağının Faydaları Nelerdir?

Genellikle, beklenmedik bir güç kesintisinin yaralanmalara, ölümlere, ciddi iş kesintilerine veya veri kaybına neden olabileceği bilgisayarlar, veri merkezleri, telekomünikasyon ekipmanı veya diğer elektrikli ekipman gibi donanımları korumak için kesintisiz güç kaynağı kullanılmaktadır.

Kesintisiz güç kaynağının, elektrik enerjisi ile çalışan sistemler için iki temel faydası vardır. Birincisi; sistemde oluşabilecek olumsuz şebeke koşullarına karşı önlem almaktır. İkincisi ise; enerji kesintisi yaşandığında, daha önceden depoladığı enerjiyi belirli bir süre dâhilinde sisteme aktararak, sistemdeki acil işlemlerin tamamlanmasına olanak sağlamaktır.

UPS'in Avantajları Ve Dezavantajları

Kesintisiz güç kaynakları kullanmanın avantajları şunları içerir:

  • Birincil güç kaynağından UPS'e geçiş arasında gecikme olmaz.
  • Jeneratörlere kıyasla kritik enstrümanları daha iyi destekleyebilir.
  • Tüketiciler, bir cihaza tedarik etmeleri gereken güç miktarına bağlı olarak UPS tipini ve boyutunu seçebilirler.
  • UPS'ler sessizdir.
  • UPS sistemlerinin bakımı jeneratörlere göre daha ucuzdur.

Kesintisiz güç kaynakları kullanmanın dezavantajları şunlardır:

  • Ağır aletleri çalıştırmada sorun olabilir çünkü UPS'lerin pilleri bitebilir.
  • Standartların altında piller kullanılıyorsa, kullanıcılar pilleri sık sık değiştirmek zorunda kalabilir.

UPS Güç Kaynağı Çeşitleri

Kesintisiz güç kaynakları, sahip oldukları nitelikler doğrultusunda sınıflandırılabilmektedir. Güç kaynağı fiyatları özelliklerine göre değişmektedir. UPS güç kaynağı ürünlerini en temel haliyle şu şekilde sınıflandırmak mümkündür:

Online UPS: Online kesintisiz güç kaynakları, elektrik kesintisi olduğu anda devreye giren ve herhangi bir bekleme süresi bulunmayan kaynaklardır. Hiç kesintiye uğramadan faaliyet göstermesi gereken sistemlerde online güç kaynakları kullanılmaktadır. Ayrıca bu kaynaklar regülasyon görevini de son derece başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.

Offline UPS: Offline kesintisiz güç kaynakları, online kaynaklara kıyasla daha dezavantajlıdır. Offline sistemler kesintinin yaşanmasından birkaç milisaniye sonra devreye girmektedir. Bu da sistemde küçük de olsa bir aksaklık yaşanmasına neden olmaktadır. Ayrıca offline sistemler regülasyon desteği sağlamayan sistemlerdir.

Line Interactive UPS: Bu sistem online UPS ile offline UPS sistemlerinin bir karmasıdır. Regülasyon açısından online UPS sistemleri kadar başarılı olmasına rağmen, milisaniyelik gecikmeler konusunda offline UPS ile benzer bir yapıya sahiptir. Seçilecek olan kesintisiz güç kaynağının niteliğine göre, sistemin aktarılması esnasında kesinti yaşanmaması da mümkündür. Line Interactive UPS cihazları sistemin tam yük ile aktarılmasını sağladığı için birkaç milisaniyelik gecikme olsa bile kesintiye neden olmamaktadır.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et