310 Ürün Bulundu
MARKALAR
MODELLER
STOK DURUMU
FİYAT ARALIĞI

Switch Ürünleri

Size Özel Fiyatımız

30.707,20 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

2.476,41 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

48.042,05 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

6.168,41 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.215,59 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.517,50 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

612,19 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

3.151,83 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

8.104,64 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

4.047,92 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

6.303,66 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

5.673,04 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

9.004,93 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

10.310,97 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

1.584,92 TL

- +

Switch Nedir?

Ağ bağlamında bir switch, gelen veri paketlerini alan ve bunları bir yerel alan ağı (LAN) üzerindeki hedeflerine yeniden yönlendiren yüksek hızlı bir cihazdır. Bir yerel alan ağında (LAN) bağlı birkaç cihaz arasındaki iletişimi merkezileştiren bir cihazdır.

Yüksek performanslı ağ switchleri, kurumsal ağlarda ve veri merkezlerinde hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Ağ switchleri bazen anahtarlama hub'ları, köprüleme hub'ları veya MAC köprüleri olarak adlandırılır.

Ağ Switchleri

Geniş bant yönlendiricilerin içindekiler gibi ana Ethernet switchleri, bireysel bağlantı başına Gigabit Ethernet hızlarını destekler, ancak veri merkezlerindekiler gibi yüksek performanslı anahtarlar genellikle bağlantı başına 10 Gbps'yi destekler.

Farklı ağ switch modelleri farklı sayıda bağlı cihazı destekler. Tüketici sınıfı ağ switchleri, ethernet cihazları için dört ya da sekiz bağlantı sağlarken, kurumsal anahtarlar tipik olarak 32 ile 128 arasında bağlantıyı destekler. Switchler bir LAN'a giderek daha fazla sayıda cihaz eklemek için zincirleme olarak birbirine bağlanır.

Yönetilen ve Yönetilmeyen Switchler

Yönetilmeyen switchler kullananlar kabloları ve gücü takmanın ötesinde özel bir yapılandırma gerektirmez. Çok fazla ayar ve konfigürasyon yapma olanağı sunmaz. Yönetilen switchler, kurumsal ağlarda kullanılan ileri teknoloji cihazlar, profesyonel bir yönetici tarafından kontrol edilmek üzere tasarlanmış bir dizi gelişmiş özelliği destekler. Yönetilen switchlerin popüler özellikleri arasında SNMP izleme, bağlantı toplama ve QoS desteği bulunur.

Switch Çeşitleri

Bir switch, bilgisayarlar ile diğer ağ öğelerinin bağlanması ve iletişim kurması noktasında etkin bir sistem sunar. Bu noktada switchler farklı özellik ve çeşitleri ile birden fazla alanda kullanıma uygun hale gelir. Genel olarak switch çeşitleri aşağıdaki gibidir.

Omurga (backbone) Switch: Ağ sistemi üzerinde yer alan birden fazla switchin bulunduğu alan backbone olarak adlandırılır. Backbone tüm yükü toplayarak switchler arasında yük paylaşımı sağlar.

Merkez anahtar (core switch): Bu switch çeşidi ağın merkezinde bulunmaktadır. Merkez anahtarın performansı ilgili ağın tüm performansını etkilediği için daha güçlü ve hızlı bir donanım sunar.

Endüstriyel Ethernet Switch: Ağ anahtarı ürünleri üzerinde pek çok RJ-45 portuna ev sahipliği yapan sistem olarak adlandırılabilir. Endüstriyel switch portlara bağlı cihazların ağ paylaşımlarını ve güvenlik erişimlerini yönlendirmeyi sağlar. Bu özelliğiyle port çoğaltıcı olarak da bilinir.

POE Switch Nedir?

Poe’nin açılımı Power of Ethernet’tir. Poe teknolojisi, ethernet kablosunda veri ile birlikte bulunan elektriksel gücün taşınmasına verilen addır. Kablosuz ağların ortaya çıkışı, bu teknolojinin kullanımının artmasında büyük bir rol oynadı. Özellikle yerel elektriğin bulunmadığı yerlerde, Poe sayesinde kablosuz erişim noktalarına güç aktarmak mümkün bir hale geldi.

Switch İle Hub Arasındaki Fark Nedir?

Hub ve Switchler, yerel ağ oluşturmaya yardımcı olan cihazlardır. Her ikisi de aynı amaç doğrultusunda kullanılır. Hub ve Switchler arasındaki en temel fark switchlerin, hublara kıyasla daha akıllı olmasıdır. Switchler, portlardan bağlı cihazlardan hangisine aktarım yapılacaksa oraya elektrik verir. Hublar bu özelliğe sahip değildir; çünkü hublar, dışarıdan gelen bir paketi yayın yaparcasına, alakalı ve alakasız her portuna güç aktarır. Bu durum, yapılacak olan işlemin yavaşlamasına ve gereksiz elektrik tüketimine neden olur.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et