BLOG
Yayın Tarihi : 10.05.2021 23:56 | Güncellenme Tarihi : 09.02.2022 10:11 | Ağ Sistemleri Network
Chia Coin için donanım önerisi test sonuçları

Öncelikle arkadaşlar her söylenenin her donanımla uyumlu olduğu kanısını varıp Ryzen 3 İşlemciye 2TB 980 Pro m2 alma gibi eğilimler gösteriyor paranızı çöpe atmayınız. Şimdi aşağıda grafiklerle konuyu tane tane açıklayacağım. Belirttiğim yanlış anlaşılsın istemem 2 TB SSD çok iyi olabilir ancak diğer donanımlarınız desteklemiyorsa gerek yok israf… Başka bir deyimle çöp.

 

RYZEN 5 5600X İşlemciyi kendimize klavuz yapalım, Ekranda göründüğü işlemci yüzde yüze vurmuş durumda ancak 2TB M2 SSD lerimiz Yüzde 40 la çalışıyor ve ilerleyen dakikalarda 20 ye kadar düştü ama bizim için maksimum değer eşiğini alalım 40.

Chica Coin Sistem Önerileri

AMD İŞLEMCİLER İÇİN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

AMD RYZEN 3 işlemci için, 16 GB RAM, 512GB M2 2 ADET SSD yeterli olacaktır.

AMD RYZEN 5 işlemci için, 32 GB RAM, 1TB M2 2 ADET SSD yeterli olacaktır.

AMD RYZEN 7 işlemci için, 64 GB RAM, 2TB M2 2 ADET SSD yeterli olacaktır.

INTEL İŞLEMCİLER İÇİN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

INTEL I5 işlemci için, 16 GB RAM, 512GB M2 2 ADET SSD yeterli olacaktır.

INTEL I7 işlemci için, 32 GB RAM, 1TB M2 2 ADET SSD yeterli olacaktır.

INTEL I9 işlemci için, 64 GB RAM, 2TB M2 2 ADET SSD yeterli olacaktır.

Kurulum esnasına verimliliği artırmak için tüm HDD, RAM vb. donanımları açık da saklayıp üzerlerine fan koyabilirsiniz bu kurulum performansınızı ciddi manada etkileyecektir. Bunun dışında zamandan kazanmak için olası kayıpların önüne geçmek için güç kaynağını ihmal etmeyiniz bu sistemin ilerleyen aşamalarında size ekstra olarak sisteminizi kesintilerine engel olacak ve para kazanmanızı ve sistemden atılmanızı engelleyecektir. Doğru donanımlar kar ettirir.

Çok adetli sata girişli HDD lerle ilgili nasıl bağlanacağına dair sorular geliyor.

Örnek ürünle ilerleyelim bu ve benzeri ürünler genelde 2 veya 3TB tan fazla disk desteklemezler yani elnizdeki 6, 8, 10, 12 TB lık diskleriniz bu ürünlerle çalışmaz kargo ve test ile zaman kaybetmeyiniz. Genel olarak ürünlerin datasheet dediğimiz klavuz kitapçıklarını okuyunuz veya mağazalara sorunuz sipariş ettiniz geldi 2 gün buhar olur tekrar ürün aramak zorundasınız. Biz de işin açıkçası destekleyecek ürün şuan için bulamadık stokta olmayan belli ürünler var ama dediğim gibi ürünler de stok yok.

NAS Cihazları ile çözülebilir bir süreç ancak NAS cihazları olağanın dışında pahalı olduğu için yine patinaja kalıyoruz bu kışı mı bir sonraki yazımda paylaşacağım.

Peki plot yapma süreleri onunla ilgilide fırsatım olursa bölye bir detaylı yazı yazacağım.

Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et