207 Ürün Bulundu
MARKALAR
MODELLER
STOK DURUMU
FİYAT ARALIĞI

Yazıcılar

Size Özel Fiyatımız

6.821,20 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

11.992,65 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

9.228,43 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

8.871,87 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

5.238,71 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

14.838,71 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

10.031,12 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

10.342,50 TL

- +
Size Özel Fiyatımız

10.342,91 TL

- +

Yazıcılar

Yazıcı, bir bilgisayarda veya başka bir aygıtta depolanan elektronik verileri alan ve bir basılı kopya oluşturan harici bir donanım çıktı aygıtıdır. Genellikle metin, belge ve fotoğraf yazdırmak için kullanılır. Çeşitli yazıcı türleri bulunmaktadır.

  • Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, mürekkebi kağıda püskürterek dijital bir görüntü oluşturur. Bunlar en yaygın kişisel yazıcı türüdür.
  • Lazer yazıcılar, bir görüntüyü tanımlamak için negatif yüklü bir tambur üzerinden yüksek hızda bir lazer ışını geçirerek yüksek kaliteli baskılar oluşturmak için kullanılır. Renkli lazer yazıcılar daha çok profesyonel ortamlarda bulunur.
  • 3D yazıcılar, nispeten yeni bir yazıcı teknolojisidir. 3D baskı, dijital bir dosyadan fiziksel bir nesne oluşturur. Baskı işi tamamlanana ve nesne bütün olana kadar malzeme katmanına katman ekleyerek çalışır.
  • Termal yazıcılar, elektrikle ısıtılan elemanlardan oluşan bir yazıcı kafası üzerinden termokromik kaplamalı kağıdı geçirerek kağıt üzerinde bir görüntü üretir ve ısıtılan kaplamanın siyaha döndüğü alanda bir görüntü üretir.
  • Hepsi bir arada yazıcılar (AIO), yazdırmayı fotokopi, tarayıcı ve/veya faks makinesi gibi diğer teknolojilerle birleştiren çok işlevli aygıtlardır.
  • LED yazıcılar, lazer yazıcılara benzer ancak yazıcı kafasında lazer yerine ışık yayan bir diyot dizisi kullanır.
  • Fotoğraf yazıcıları, mürekkep püskürtmeli yazıcılara benzer, ancak mürekkebin bulaşmamasını sağlamak için çok fazla mürekkep ve özel kağıt gerektiren yüksek kaliteli fotoğrafları basmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Yazıcı Bağlantısı

Bir yazıcının bir bilgisayara bağlanabilmesi ve bilgisayarla iletişim kurabilmesi için birkaç farklı yol vardır. Günümüzde en yaygın bağlantı türleri USB kablosu (kablolu) veya Wi-Fi (kablosuz) aracılığıyladır. Farklı türde bağlantılarda bulunmaktadır.

Bir Yazıcıda Aranacak Özellikler

Renkli: Çoğu modern yazıcı renkli baskı sunar. Ancak siyah beyaz yazdıracak şekilde de ayarlanabilirler. Renkli yazıcılar, biri renkli diğeri siyah olmak üzere iki mürekkep kartuşu veya belirli sayıda sayfa yazdırıldıktan sonra değiştirilmesi gereken tonerler kullandıkları için daha pahalıdır. Baskı mürekkebi kartuşları veya toner kartuşları black, cyan, magenta ve yellow mürekkepten oluşur. Mürekkep birlikte karıştırılabilir veya yazıcının türüne bağlı olarak ayrı tek renkli katı mürekkep yazıcı kartuşlarında gelebilir.

Çözünürlük: Yazıcı çözünürlüğü - kağıt üzerindeki metin ve görüntülerin netliği - genellikle nokta/inç ( dpi ) olarak ölçülür. Ucuz yazıcıların çoğu, çoğu amaç için 600 dpi'de yeterli çözünürlük sağlar.

Hız: Bir kullanıcı çok fazla baskı yapıyorsa, baskı hızı önemli bir özelliktir. Ucuz yazıcılar dakikada yalnızca yaklaşık 3 ila 6 sayfa yazdırır. Ancak, daha yüksek baskı hızları, daha karmaşık ve pahalı bir yazıcıda bir seçenektir.

Bellek: Çoğu yazıcı kullanıcı tarafından genişletilebilen az miktarda - tipik olarak 2-16 megabayt - bellekle gelir. Minimum bellek miktarından fazlasına sahip olmak, büyük resimler içeren sayfaları yazdırırken yardımcı olur ve daha hızlıdır.

Yazıcı Fiyatları

En sık kullanılan yazıcı kullanıldığı ortama göre değişiklik gösterebilir. Ev ve aile kullanıcıları için mürekkep püskürtmeli yazıcılar (inkjet) ​​fiyatları nedeniyle en yaygın kullanılanlardır. Ofis ortamları için lazer yazıcılar en yaygın olanıdır.

Bir Yazıcının Kullanılması İçin Bir Bilgisayar Gerekir mi?

Daha eski yazıcılar bir bilgisayarın kullanılmasını gerektiriyordu. Ancak akıllı telefonların, tabletlerin ve Wi-Fi'nin popülaritesi ile daha yeni yazıcılar kablosuz ağınıza bağlanabilir ve bilgisayar olmadan kullanılabilir.

 
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et